Als trainer met je team net naast alle hoofdprijzen grijpen en toch als de beste beschouwd te worden. Dat overkomt dit seizoen Louis van Gaal. Tijdens het vijfde nationale trainerscongres in Tilburg werd zaterdag bekend dat de trainers uit het betaald voetbal Van Gaal als ’trainer/coach van het seizoen 2006/2007′ hebben aangewezen. Aan het begin van het nieuwe seizoen ontvangt hij daarvoor de Rinus Michels Award, een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer. Voor die Award waren dit seizoen ook Ronald Koeman, Henk ten Cate en Fred Rutten genomineerd, maar de collega’s brachten meer stemmen op Van Gaal uit.

‘Ik ben zeer vereerd met deze Award’, reageerde Van Gaal vanuit zijn vakantieadres. ‘Op de eerste plaats omdat deze Award vernoemd is naar Rinus Michels. Op de tweede plaats omdat de uiteindelijke keuze door de vakcollega’s is gemaakt en volgens mij zijn zij de enigen die de kwaliteiten hebben om te kunnen beoordelen wie elk seizoen het meeste recht heeft op deze uitverkiezing. Meestal gaat de Award naar een trainer/coach die prijzen heeft gepakt. Dat hebben we dit seizoen met AZ niet en desondanks word ik gekozen. Dat doet mij zeer veel deugd en ik wil mijn collega’s daarvoor graag bedanken. ‘

Op verzoek van Louis van Gaal wordt de Rinus Michels Award aan hem uitgereikt bij een van de eerste thuiswedstrijden van AZ in het nieuwe seizoen. Eerder wonnen Co Adriaanse en Guus Hiddink (twee keer) deze uitverkiezing.

 
Beste jeugdopleiding
Voor de eerste keer kreeg niet Ajax maar PSV de Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding in het betaald voetbal. Die keuze werd gemaakt door de 38 Hoofden Opleiding van de bvo’s.

Beste amateurtrainer
De ruim duizend aanwezige amateurtrainers die aanwezig waren op het Nationale Trainerscongres kozen hun collega Michel Jansen   tot de beste amateurtrainer van het afgelopen seizoen. Vanaf 2002 is Michel Jansen trainer van HHC Hardenber waar hij in het tweede jaar promoveerde met zijn ploeg naar de hoofdklasse. Dit seizoen werd de Hardenbergse club kampioen in de Hoofdklasse en deed het dus mee om het landskampioenschap bij de amateurs.

Beste jeugdopleiding amateurclubs
Quick ’20 uit Oldenzaal ontving tijdens het trainerscongres de Rinus Michels Award als de amateurvereniging met de beste jeugdopleiding. Komend seizoen spelen 13 spelers van Quick’ 20 in de diverse jeugdteams van FC Twente/Heracles, van wie er twee reeds een beloftencontract hebben verkregen. De jeugdopleiding van Quick’20 is dit jaar door de KNVB gecertificeerd met één ster.

Het nationale trainerscongres werd ook dit jaar georganiseerd door de CBV, de VVON en het vakblad De Voetbaltrainer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.