Pepijn Lijnders techniektrainer FC Porto

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Het kan snel gaan in de voetballerij. Gaf Pepijn Lijnders als PSV-trainer vorige maand nog een demonstratietraining op het nationale trainerscongres in Tilburg, dit weekend tekende hij een contract bij FC Porto. Pepijn Lijnders vertelt De Voetbaltrainer daarover: “Voor mij persoonlijk is dit een geweldige uitdaging. De overgang naar een Zuid- Europese topclub waar ik mijn visie op talentontwikkeling verder kan ontwikkelen is natuurlijk een mooie stap voorwaarts. Het werken in een ander land in een andere voetbalcultuur met ander type spelers lijkt me zeer interessant. FC Porto is erg ambitieus en wil de jeugdopleiding een kwaliteitsimpuls geven in de creatieve ontwikkeling van hun toptalenten. FC Porto voelt als een pure club met veel ambitie. Helaas eindigt hierdoor wel 5 jaar PSV voor mij. Dit is een geweldige club met op dit moment een fantastische jeugdopleiding.”

Bij FC Porto wordt Lijnders techniektrainer met een bredere missie. Pepijn Lijnders: “Naast het trainen van alle elftallen binnen de jeugdopleiding is het de bedoeling om hier mijn visie op techniektraining te integreren en de jeugdtrainers binnen de visie op te leiden. Persoonlijkheid, explosiviteit met en zonder bal en ruimtes aanvallen met je technische kwaliteiten zijn de drie belangrijkste accenten binnen de techniektraining.”