Op de website van De Voetbaltrainer hadden we onlangs een poll over het ontstaan van steeds meer voetbalscholen. Harold van Ineveld, net begonnen met een voetbalschool, reageerde wat uitgebreider dan alleen het uitbrengen van een stem: “Ik weet dat voetbalscholen op dit moment een hot item zijn. Ze bestaan echter al heel lang, zeker in het buitenland, maar schieten recent de grond uit als paddestoelen. Ik denk dat het een goede zaak is mits het uniek blijft en selectief. Wellicht dat de KNVB hierin een beleid kan voeren en bijvoorbeeld scholen sterren gaan geven zoals je die ziet in jeugdopleidingen. Scholen/voetbalkampen die uit pure commercie handelen, zullen niet lang bestaan. Feit is wel dat mensen minder vertrouwen krijgen in de goede scholen na een negatieve ervaring en daardoor wellicht alles over één kam gaan scheren. Ik heb veel ervaring als trainer zowel in binnen- als buitenland. Goede en hele slechte dingen gezien. De stap die ik nú zet komt op een moment in mijn carriere dat ik weet en voel dat dit het goede moment is. Je moet behoorlijk wat bagage hebben om zoiets goed te runnen. Je werkt tenslotte met jonge spelers in een belangrijke fase van hun voetballeven. Dat is een hele verantwoording. Ik lees en zie maar al te vaak dat voetbalscholen de coerver methode “beheersen” en daarmee werken. Die methode ken je niet na het kijken van een DVD. Je moet in jezelf investeren door zelf te trainen, te trainen en nog eens te trainen om vervolgens daarin les te kunnen geven. Het vergt behoorlijk veel tijd om alles onder de knie te krijgen. Voetbalscholen moeten beseffen dat het om spelers gaat en niet om hen! Een goede school stelt het individu en zijn ontwikkeling voorop. Mijn insteek is om niet spelers weg te halen bij clubs maar juist naar clubs toe te gaan om trainingen, clinics en lezingen etc. te geven, zo nodig in eerste instantie pro deo. Dat doe ik om hen te overtuigen van de “noodzaak”, maar ook van de kwaliteit die geleverd wordt, dat wij écht in staat zijn spelers beter te maken of welk niveau dan ook. Mijn organisatie biedt behalve trainingen op maat voor individuen en teams, ook club-ondersteuning in de breedste zin van het woord. Individuele trainingen doe ik met een kleine groep spelers, maximaal 8. Ik werk niet met groepen van 20 spelers (= meer “inkomsten”), want dat kan allemaal bij hun eigen club of in hun eigen omgeving.” Uitslag poll op website De Voetbaltrainer: Er komen steeds meer voetbalscholen * Pure commercie, niet zinvol : 41%  * Moet worden gedoogd door de KNVB : 11% * Een uitstekend initiatief : 48%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.