René Eijkelkamp vertrekt bij FC Twente. Dit heeft de 43-jarige trainer vanmiddag op een persconferentie in het Arke Stadion medegedeeld. Wel blijft Eijkelkamp zich de komende tijd beschikbaar stellen om een dagdeel de staf te ondersteunen. Tot er een eventuele opvolger wordt benoemd. Samen met Fred Rutten en Erik ten Hag vormde René Eijkelkamp tot op heden de Technische Staf van FC Twente.

De reden dat Eijkelkamp voor een andere richting in de voetballerij kiest heeft te maken met een samenwerking met zijn broer. ‘Ik heb al jaren een sterk gevoel gehad om samen met hem aan de slag te gaan. Mijn broer zit in de spelersbegeleiding en daar ga ik aan de slag. De beslissing om FC Twente te verlaten was niet eenvoudig. Vooral door de prima samenwerking bij de club.”

‘Voor ons komt deze beslissing ook onverwacht’, liet voorzitter Joop Munsterman weten. ‘We hebben dit weekend met Rene gesproken en ons werd al snel duidelijk dat hij niet op andere gedachten kon worden gebracht. Als trainer heeft hij bij FC Twente nog een doorlopend contract, maar de mens Rene Eijkelkamp leggen wij geen strobreed in de weg’, aldus Munsterman.

Eijkelkamp speelde tijdens zijn voetbalcarrière voor Go Ahead Eagles, FC Groningen, KV Mechelen, Club Brugge, PSV en Schalke 04. Hij speelde 471 wedstrijden waarin hij 135 maal scoorde. Vanaf 2002 bekleedde Eijkelkamp bij Go Ahead Eagles de functie van assistent-trainer, waarna hij twee jaar later de overstap maakte naar PSV. Vanaf het seizoen 2006-2007 was hij als trainer bij de eerste selectie verbonden aan FC Twente. (Bron: fctwente.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.