Laptop op Vitesse-bank

De informatie wordt verzameld door analisten die vanaf de tribune de acties van de Vitesse-spelers beoordelen bij balbezit. Aan de verschillende soorten acties geven zij een waardeoordeel op een vijfpuntsschaal. Om de betrouwbaar te garanderen zijn de analysten zorgvuldig getraind en wordt iedere acties door twee van hen beoordeeld.
De acties van de spelers bij balbezit worden gekoppeld aan de bijbehorende videobeelden. In de dugout heeft de trainer of zijn assitent middels een laptop online toegang tot de beoordeling en is zichtbaar hoe goed een individuele speler zijn taken (bijvoorbeeld: passen, schieten en dueleren) uitvoerd. De bijbehorende videofragmenten zijn direct beschikbaar, maar kunnen ook in de rust of achteraf worden gebruikt bij de wedstrijdbespreking.Effectivity Live is een uitbreiding van Effectivity in Action en wordt specifiek toegepast ter ondersteuning van de (assistent)trainer.

De analyse resultaten worden tijdens de wedstrijd live en draadloos doorgestuurd naar de (assistent)trainer langs de lijn. Deze kan op basis van deze gegevens beslissingen nemen en spelers coachen. Daarnaast kunnen videobeelden van alle acties worden terugbekeken.

 

Hoe werkt het?

De (assistent)trainer heeft tijdens de wedstrijd een tablet (=een soort laptop) voor zich. Hiermee kan op een overzichtelijke manier de Effectivity in Action resultaten worden opgevraagd en direct op video worden terugbekeken.

Praktijk voorbeeld:

Uit de resultaten van Effectivity Live, die bij de (assistent)- trainer tijdens de 1e helft op zijn tablet verschijnen, blijkt een verdediger te veel passes achteruit te spelen. De (assistent)- trainer wil dat er meer vooruit gevoetbald moet worden. Hij laat in de rust van de wedstrijd, met behulp van Effectivity Live, een aantal fragmenten aan de speler zien en wijst hem er op meer ballen vooruit te spelen. In de tweede helft wordt de wedstrijd beslist door een dieptepass van deze speler.

Videotoepassing:

Ieder bolletje uit de onderstaande afbeelding geeft een bepaalde actie met een daarbij behorende score van Ruud Knol in de eerste helft weer. De (assistent)trainer kan een actie terug bekijken door op een bolletje te klikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.