Jans betreurt verbale strijd met Van Gaal

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws
Jans betreurt verbale strijd met Van Gaal

 In Sportweek bekent de coach van FC Groningen dat hij die verbale oorlogjes met Van Gaal toch wel een beetje betreurt.

“Bij sommige mensen kun je beter geen dolletje maken, want die happen nogal snel. Dat lijkt dan leuk, maar achteraf was ik daar niet blij mee. Had ik beter niet kunnen doen”, zegt Jans in een interview met het weekblad.

Niet zo sterk
“Kijk, zo erg was het helemaal niet. Ik maakte één opmerkinkje wat ik púúr bedoelde als grap. Dat van: ‘Ik zal maar niet beginnen met het opnoemen van de kansen.’ Dat is toch niet zo erg! Daar ging Louis op in: ‘Ja, daar ben je erg goed in.’ Daarna zei ik: ‘En jij bent goed in het kleineren van collega’s.’ Dat vond ik niet zo sterk van mezelf.”

Jans en Van Gaal hebben de aanvaring nooit uitgesproken. Maar volgens de Groningen-coach is er geen sprake van een vete met de trainer van AZ. “Mensen maken het allemaal veel groter dan het is. Ik heb enorm veel respect voor Louis van Gaal.”

De verbale strijd tussen de twee trainers