De Nederlandse Federatie van Betaald Voetbal Organisaties (FBO) en de Coaches Betaald Voetbal (CBV) zijn een nieuwe cao overeengekomen. De belangrijkste nieuwe punten die zijn vastgelegd, zijn de geldigheid van de trainerslicentie en de eerste arbeidsovereenkomst. Een betaald voetbalclub hoeft een coach die gedurende een aaneengesloten periode van zes maanden niet beschikt over een geldige licentie, voortaan niet meer te betalen totdat hij zijn papieren weer op orde heeft. Trainers moeten in een bepaalde periode via cursussen een verplicht aantal punten halen om hun licentie te behouden.

Verder eindigt een eerste overeenkomst tussen een club en trainer in de nieuwe cao automatisch. Voorheen moest de beëindiging ook nog eens bevestigd worden met een schriftelijke mededeling. De nieuwe regel geldt overigens niet voor contractverlengingen. De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli en loopt tot 1 juli 2010.  (www.telesport.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.