The Times: ‘Michels beste coach’

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De Engelse krant The Times heeft Rinus Michels uitgeroepen tot beste coach. De in 2005 overleden trainer kreeg de eerste plaats toebedeeld in de top vijftig van beste coaches na de Tweede Wereldoorlog. Michels eindigde voor Sir Matt Busby, oud-coach van Manchester United en de Oostenrijker Ernst Happel, evenals Michels voormalig trainer van Oranje. Sir Alex Ferguson, de huidige coach van Manchester United, eindigde als vierde.

Johan Cruijff
Naast Michels maken ook Johan Cruijff, Guus Hiddink en Louis van Gaal als respectievelijk 15e, 29e en 36e deel uit van de lijst. “De Nederlander werd in 1999 door de FIFA uitgeroepen tot coach van de eeuw. Dat was eindelijk eens een goede beslissing van de bond.

Totaal voetbal
Als uitvinder van het ‘Totaal Voetbal’ won Michels met Ajax de Europa Cup 1, de Spaanse titel met Barcelona en het EK 1988 met Nederland.”
“Hij had ook het WK in 1974 moeten winnen. Je zou Wembley-toegangsprijzen willen betalen om zijn teams aan het werk te kunnen zien”, schrijft The Times over Michels. (Bron: nu.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw