Het idee dat Jan Reker deze week in Voetbal International lanceerde de Eredivisie in te krimpen tot zestien clubs, lijkt bijval te krijgen van de Eredivisie CV (ECV). ‘Het is een interessante optie.’ PSV’s algemeen directeur Reker wil een Eredivisie met zestien in plaats van achttien ploegen. Zij spelen een hele competitie. Na afloop strijden de bovenste acht in een halve competitie om Europees voetbal, de onderste acht zullen moeten vechten tegen degradatie.

Reker legde het voorstel neer bij de KNVB en de ECV. De directeur ontwierp zijn plan om in te spelen op de mogelijke gevolgen van de plannen die UEFA-voorzitter Michael Platini heeft met de Champions League en het UEFA Cup-toernooi. De ideeën van de Franse preses brengen het voortbestaan van de huidige play-offs in gevaar.

‘We verwachten eigenlijk pas eind november een definitief scenario’, vertelt ECV-directeur Frank Rutten over de plannen van Platini. ‘Pas daarna kunnen we eventuele andere opties gaan bespreken, al sluit ik niet uit dat er eerder over de plannen van Reker wordt gesproken. Reker is een man met een enorme voetbalervaring en zijn idee is duidelijk niet op een achternamiddag uitgewerkt’, aldus Rutten tegenover het ANP. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.