Foppe de Haan geeft openingstraining DSM-Academie

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Op zondag 21 oktober 2007 om 13.30 uur in de perskamer van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade is er voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC tegen FC Utrecht een perspresentatie van de DSM voetbal academie Limburg. Naast de presentatie van de eerste spelers in hun nieuwe sport outfit, kunt u ook kennismaken met het onlangs benoemde bestuur en management van de DSM voetbal academie Limburg.

In deze persontmoeting geeft de trainer/coach van Jong Oranje, Foppe de Haan, zijn visie op talentontwikkeling, jeugdopleidingen en de DSM voetbal academie. Ook zal er dieper worden ingegaan op de inhoud van de eerste trainingsweek aan de voetbal academie Limburg.

ORGANISATIE
Het bestuur van de voetbal academie bestaat sinds vorige maand uit Jeu Sprengers, als voorzitter en Frans Pistorius, als bestuurslid voor DSM. Namens de clubs zijn Hai Berden (VVV – Venlo), Hub Knops (MVV – Maastricht), Jo Ploum (Roda JC – Kerkrade en Sjra Philippen (Fortuna – Sittard) toegetreden. De dagelijkse leiding gedurende het pilot-jaar zal  in handen liggen van het coördinatieteam, bestaande uit Hans Erkens en Servé Kuijer. Als Technisch adviseur is Bert van Marwijk (Feyenoord – Rotterdam) verbonden aan de DSM voetbal academie Limburg.

PROGRAMMA 2007-2008
Het eerste trainingskamp voor jongens 15/16 jaar van de DSM voetbal academie begint op zondag 21 tot vrijdag 26 oktober 2007. Elders in deze nieuwsbrief meer details daarover. Het tweede trainingskamp is voorzien van zondag 3 tot en met vrijdag 8 februari 2008, terwijl nummer drie van zondag 6 tot en met vrijdag 11 juli 2008 zal zijn. Verder worden er 22 zogeheten impulsdagen door de DSM Voetbal Academie Limburg georganiseerd. Voor 2007 worden verschillende woensdagen bij VVV, MVV en bij Roda JC ingevuld. Terwijl drie dagen in de laatste week van december 2008 bij Fortuna worden doorgebracht. Het aansluitende jaar zijn de woensdagen verdeeld over februari, maart, april, mei en enkele dagen in juni 2008.

FOPPE DE HAAN GEEFT OPENINGSTRAINING DSM VOETBAL ACADEMIE

Foppe de Haan, coach van jong oranje, zal in de eerste trainingsweek van de voetbal academie Limburg de openingstraining verzorgen. Verder is de voorbereiding van die eerste trainingsweek (21-26 oktober 2007) is in handen van werkgroep bestaande uit Mo Allach (VVV), Ron Elsen (MVV), René Trost (Roda JC) en Roger Reijners (Fortuna Sittard). De technische staf voor de eerste week bestaat uit Jay Driessen (VVV), René Trost (Roda JC), Fuat Usta (Fortuna Sittard) en Anton Vriesde (MVV). Als mentor zal van deze eerste groep fungeert Frans Körver, voormalig trainer van alle vier de Limburgse (betaalde) voetbalclubs.