Ronald Koeman per direct naar Valencia

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Jan Wouters neemt honneurs waar, Janssen toegevoegd

Jan Wouters neemt voorlopig de honneurs waar als trainer van PSV, nu hoofdcoach Ronald Koeman en Tonny Bruins Slot per direct naar Valencia gaan. Jong PSV-trainer Anton Janssen wordt tijdelijk toegevoegd aan de technische staf. Koeman neemt donderdagochtend op De Herdgang afscheid.

Korte termijn nieuwe trainer
Algemeen directeur Jan Reker gaf woensdagavond samen met Ronald Koeman een uitgebreide toelichting op de bliksemtransfer van de trainer. Maandagavond toonde de Spaanse topclub voor het eerst officieel belangstelling, dinsdagochtend ging de clubleiding van PSV in overleg met Koeman. Nu de hoofdcoach en Bruins Slot vertrekken, neemt Jan Wouters voorlopig alle taken waar. Volgens Jan Reker neemt PSV even de tijd om een juiste beslissing te nemen voor de toekomst. “Het moge duidelijk zijn dat we niet een trainer onder de tafel vandaan toveren, dus we zullen nog even geduld hebben. De bedoeling op korte termijn een trainer aan te stellen. We gaan heel snel beginnen”, aldus Reker.

Scheidend hoofdcoach Ronald Koeman gaf woensdagavond in het Philips Stadion voor een volle perszaal toelichting op zijn vertrek naar Valencia. “Er komen kansen in je leven en die pak ik, zo zit ik in elkaar. Het feit is dat de voetballerij ook zo in elkaar zit. Dan ben ik iemand die ervoor gaat”, aldus Koeman in Eindhoven.

Koeman neemt donderdag afscheid op De Herdgang van PSV en zal vrijdag naar Spanje vliegen om zijn nieuwe 2,5 jarige verbintenis te ondertekenen. Op zijn vroegst zit hij dinsdag, als Valencia aantreedt in de vierde speelronde van de Champions League-groepsfase, pas voor het eerst op bank. Op de vraag hoe hij zijn periode bij PSV heeft beleefd, antwoordde Koeman bondig. “Kort, maar succesvol. Je gaat er altijd vanuit dat als je een contract tekent, dat je dan ook blijft. Mensen zullen het begrijpen, anderen ook niet. Ik vond het heel moeilijk, omdat PSV een fantastische club is. Maar eerlijk gezegd zit het voetbalwereldje ook zo in elkaar. Dit is een hele mooie kans, eentje die ik graag wil pakken. Valencia is een mooie club. Ik heb er vaak gespeeld en dat waren altijd fantastische wedstrijden. De sfeer, het stadion, de stad. Dat gevoel heb je met bepaalde landen.”

De deal tussen PSV, Valencia en Koeman is binnen no time tot stand gekomen. “Het ging inderdaad snel, na het ontslag van de trainer daar. We zijn er sinds gisteren binnen zo’n 15 uur uit gekomen. Dat kwam door de gesprekken, de mogelijkheden. Dan maak je de afweging en keuze om direct weg te gaan.”

Algemeen directeur Jan Reker lichtte woensdagavond toe dat de bliksemtransfer van Ronald Koeman en Tonny Bruins Slot naar Valencia in goed overleg en met respect naar elkaar toe is gegaan. “Je kunt het doen met herrie, of je kunt het doen in overleg en met een goede verstandhouding. We kozen beiden voor het laatste.”

Maandagavond kwam het telefoontje uit Spanje, dinsdagmorgen werd Koeman ingelicht door manager Stan Valckx en algemeen directeur Jan Reker. “We hebben elkaar volledig en open geïnformeerd over wat er speelde. Alle standpunten zijn daarbij verduidelijkt. We hebben eerst nog geprobeerd: kan het niet volgend seizoen? Of, misschien in de winterstop? Of, pas over drie wedstrijden? Of toch nu al? Woensdagmorgen zijn we om negen uur om tafel gaan zitten met de clubs en Ronald, dat overleg duurde tot half twee. Je kunt het doen met herrie, of je kunt het doen in overleg en met een goede verstandhouding. We kozen beiden voor het laatste. Met vee respect naar elkaar toe. Het is jammer dat het op dit moment gebeurt, maar zo is de voetballerij nu eenmaal. Ronald gaf aan dat het prettiger was om nu al te gaan. De druk op die komende drie wedstrijden zou dan veel te groot zijn, gezien de omstandigheden.” Volgens Reker bindt PSV op korte termijn een nieuwe hoofdcoach aan de club, daarover zal spoedig meer duidelijkheid zijn. Op namen ging de algemeen directeur nog niet in. (Bron: psv.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw