Wim Jonk individuele trainer Ajax jeugdopleiding

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Wim Jonk is toegetreden tot de technische staf van de jeugdopleiding van AFC Ajax. De 41-jarige Jonk gaat de functie van individuele trainer binnen de jeugdopleiding van Ajax bekleden. Hij doet dit samen met Simon Tahamata die reeds anderhalf jaar als individuele trainer werkzaam is. Jonk richt zich vooral op de technische ontwikkeling van de jeugdspelers, met name in de bovenbouw.

Wim Jonk begon zijn carrière in het betaalde voetbal in 1986 bij FC Volendam in de eerste divisie. Twee jaar later maakte hij de overstap naar AFC Ajax. Hij speelde vijf jaar voor de Amsterdamse club en won het landskampioenschap, de UEFA Cup en de KNVB beker. In 1993 maakte Jonk de overstap naar de Italiaanse club Inter Milan, twee jaar later keerde hij terug naar Nederland en speelde hij drie jaar voor PSV. Jonk sloot zijn carrière als profvoetballer af bij de Engelse club Sheffield Wednesday FC.

Jonk kwam 49 keer uit voor het Nederlands elftal, hij kwam onder andere tijdens de WK’s van 1994 en 1998 voor Oranje in actie.

Na zijn carrière als voetballer was Jonk enige tijd analist bij NOS Studio Sport. Daarna trad hij opnieuw in dienst van FC Volendam, waar hij bestuurslid technische zaken was.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw