Van Wijk vertrekt bij Willem II

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Na minder dan anderhalf jaar vertrekt Dennis van Wijk bij Willem II. ‘In goed overleg’ maakt de 44-jarige trainer in Tilburg de weg vrij. Van Wijk maakte als relatief onbekende trainer in 2006 zijn opwachting bij Willem II. Zijn ervaring had hij voornamelijk opgedaan in België. Maar zijn eerste seizoen in Tilburg verliep mede door een stortvloed aan blessures teleurstellend.

Maar ook in 2007 maakte Willem II weinig klaar. Dat is de reden geweest voor de breuk tussen trainer en club. ‘Naar aanleiding van de tegenvallende sportieve prestaties legt Van Wijk, in goed overleg met de club, zijn functie als trainer-coach van Willem II per direct neer’, luidt de officiële verklaring van Willem II.

De druk op Van Wijk was groot na de nederlaag tegen VVV-Venlo. De trainer stelde vrijdag zelf niet te zullen opstappen. ‘In tegenstelling tot veel voetballers ben ik nog niet financieel onafhankelijk. Ik heb een gezin, ik heb kinderen en wil dus geld verdienen.’

Na een onderhoud met voorzitter Hans Verbunt heeft de oud-Ajacied gekozen te stoppen bij Willem II. Technisch manager Andries Jonker neemt de honneurs waar, totdat er een opvolger voor Van Wijk is gevonden.

Behalve Van Wijk legt ook Pieter-Jan Wassing zijn functie neer. Het bestuurslid technische zaken neemt op die manier zijn verantwoordelijkheid voor de slechte prestaties.

‘Binnen de club heb ik de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het financieel gezond maken van de club en de wijzigingen binnen de technische organisatie’, aldus Wassing. ‘Ondanks aantoonbare verbeteringen, die op de langere termijn zeker zullen bijdragen aan de groei van de club, is niet tegen te spreken dat de huidige sportieve resultaten tegenvallen.’ (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw