Van Tiggelen stand-in voor Aandewiel tot winterstop

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Adri van Tiggelen neemt bij Sparta Rotterdam per direct de functie van de weggestuurde hoofdtrainer Gert Aandewiel over. De 56-voudig international gaat als interim-coach aan de slag. Technisch directeur Danny Blind: ‘We gaan ons de komende weken beraden en vervolgens gesprekken voeren. Het is ons streven om de nieuwe man per 1 januari 2008 te benoemen.’

Van Tiggelen is dit seizoen trainer van het belofteteam. Een aanbod om rechterhand te worden van Aandewiel wees de voormalig international afgelopen zomer van de hand, waardoor het erop leek dat De Spijker een samenwerking met de inmiddels ontslagen trainer niet zag zitten.

Fred Grim, die maandag de training van de Sparta-selectie leidde, blijft zijn functie als eerste assistent-trainer vervullen. Voor de veldtraining wordt de technische staf versterkt met Geert Meijer, als tweede assistent.

Het is niet de eerste keer dat Van Tiggelen de leiding krijgt bij Sparta. Medio 2005 leidde hij de club met assistentie van David Nascimento naar de Eredivisie.

Aandewiel op non-actief gezet door Sparta
11/11/2007 15:28

Sparta Rotterdam heeft Gert Aandewiel op non-actief gezet. De 38-jarige trainer slaagde er in elf duels niet in te winnen met de club uit Spangen.

Technisch directeur Danny Blind legde aan Langs de Lijn uit dat Sparta geen vertrouwen meer had in Aandewiel. ‘We hebben de situatie intern tegen het licht gehouden. Daarbij hebben we bekeken of Aandewiel de aangewezen man was om het tij te keren en het antwoord daarop hebben we gegeven door hem op non-actief te stellen.’

‘We geven Aandewiel niet de schuld van de slechte prestaties’, vervolgde Blind. ‘Deze situatie kent alleen maar verliezers. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen om een beslissing te nemen.’

Blind maakte direct duidelijk dat hij niet zelf op de Sparta-bank gaat zitten. De club is wel al in gesprek met een opvolger, maar treedt pas maandag met nadere informatie naar buiten.

Het ontslag van Aandewiel hing al weken in de lucht. Sparta boekte onder zijn leiding geen enkele zege. Met slechts vijf punten uit elf duels bezetten de Rotterdammers de laatste plaats in de Eredivisie.
(Bron: vi.nl)