Huub Stevens is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van PSV. Hij zet zijn handtekening onder een 2-jarig contract, zo maakte algemeen directeur Jan Reker bekend op een persconferentie. Tegelijkertijd maakte Stevens in Duitsland wereldkundig dat hij zijn club HSV na dit seizoen verlaat.

Contract tot 2010
Vanaf 14.00 uur vanmiddag stond Reker de pers te woord in het Philips Stadion, tegelijkertijd bracht Huub Stevens (53) in Duitsland naar buiten dat hij zijn club Hamburger SV na dit seizoen gaat verlaten. De Limburger tekent bij PSV een verbintenis tot 2010 en keert daarmee terug bij de club waar hij van 1975 tot 1993 al onder contract stond. Eerst als speler, later als trainer en hoofd jeugdopleiding was Stevens actief voor PSV, dat hij altijd een warm hart bleef toedragen. Als interim-coach zat hij ooit al eens zes wedstrijden op de bank – toen Bobby Robson een operatie onderging – en vanaf volgend jaar zomer heeft hij de volledige verantwoordelijkheid. Stevens (Sittard, 29 november 1953) woont nog altijd in het Eindhovense kerkdorp Acht op een paar minuten rijden van trainingscomplex De Herdgang.

 
Trainersloopbaan
Stevens begon zijn trainerscarrière op eigen benen bij Roda JC, waarna hij in 1996 de overstap maakte naar Schalke 04. Met die club won hij onder meer twee keer de Duitse beker en de UEFA Cup (1997). Na Schalke volgden in Duitsland ook nog Hertha BSC en 1.FC Köln, waarna Stevens in 2005 terugkeerde bij Roda JC. In februari dit jaar vertrok hij naar het toen laaggeklasseerde Hamburger SV, dat hij zeer knap wist te behoeden voor degradatie en zelfs naar de zevende plaats van de Bundesliga wist te loodsen. Volgend jaar zomer, als Stevens 54 jaar is, komt zijn gekoesterde wens om hoofdcoach van PSV te worden uit. Jan Wouters is één van zijn assistenten, de overige plaats(en) worden later ingevuld. (Bron: psv.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.