Interim Vergoossen neemt assistent Lodeweges mee

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Sef Vergoossen en zijn assistent Dwight Lodeweges komen uiterlijk in januari naar Eindhoven om als interim-trainers het seizoen af te maken bij PSV. Jan Wouters neemt tot dat moment de honneurs waar en vult daarna weer zijn rol als assistent-trainer in. Dat maakte Jan Reker maandag bekend.

Grampus Eight
Vergoossen en Lodeweges komen over van het Japanse Grampus Eight, nadat ze eerder al als duo hadden samengewerkt bij Al Jazeera. Ze maken in Japan eerst nog de bekercompetitie af, om vervolgens net na de jaarwisseling in Eindhoven te beginnen. Dat betekent dat ze uiterlijk in januari naar Eindhoven komen. De bedoeling is dat Vergoossen (60) na zijn periode als interim-coach een functie binnen te organisatie gaat vervullen als begeleider van jeugdige talenten. De huidige interim-trainers van PSV, Anton Janssen (Jong PSV) en Luc Nilis (individueel trainer), zullen ook actief betrokken blijven maar vanaf januari niet meer op de bank plaatsnemen. Vanaf de zomer van 2008 komt Huub Stevens naar Eindhoven als hoofdcoach.

 
Carrières
Vergoossen was onder meer coach van Racing Genk (kampioen van België), Roda JC en MVV. Bij VVV werkte hij samen met Jan Reker. De geboren Canadees Dwight Lodeweges trainde onder meer bij Go Ahead Eagles, FC Zwolle en Heerenveen. Tot de komst van Vergoossen en Lodeweges is Jan Wouters nog steeds interim-coach van PSV, een periode van nog maximaal negen wedstrijden in de competitie en Champions League.(Bron: psv.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw