Marco van Basten stopt komende zomer na het Europees kampioenschap voetbal als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat heeft hij dinsdag aan directeur Henk Kesler van de KNVB laten weten. 

Ook assistent John van ’t Schip heeft kenbaar gemaakt dan te vertrekken.

“Als Euro 2008 is afgelopen hebben we het Nederlands elftal vier jaar met veel plezier geleid”, motiveerde Van Basten zijn besluit. “Na vier jaar wordt het tijd voor een nieuwe omgeving.” Toekomst

“Hoewel John en ik allebei absoluut geen idee hebben wat de toekomst ons brengt, vonden we het onze plicht om de KNVB, die voor ons een goed werkgever is, tijdig te informeren.”

“Ook de KNVB heeft nu voldoende tijd om zich te oriënteren op een nieuwe bondscoach. Het is voor ons nog geen tijd om terug te blikken, want we willen ons eerst samen met de spelers richten op het toernooi van komende zomer.”

Kesler

Directeur Kesler van de KNVB betreurt de beslissing van Van Basten. Hij liet in een korte reactie weten dat hij het besluit van de bondscoach respecteert.

“Ik vind het jammer, maar waardeer dat ze ons tijdig hebben geïnformeerd. We hebben nu de tijd om te gaan werken aan de opvolging.”

“Marco en John hebben aangegeven dat zij zich de komende maanden volledig zullen richten op de voorbereiding en het spelen van het EK.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.