Verbeek verhuist per direct naar Australië

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Ondanks de slechte ervaring met Dick Advocaat heeft de Australische bond gekozen voor een Nederlander als bondscoach van The Socceroos: Pim Verbeek. Hij tekent een contract tot en met het WK in 2010. De Rotterdammer, die per direct aan de slag gaat, moet Australië door de Aziatische kwalificatie loodsen.

In vergelijking met andere kandidaten als Jürgen Klinsmann en Phillipe Troussier spreekt de Nederlander internationaal minder tot de verbeelding. De ervaring van Verbeek met het Aziatische voetbal speelde een belangrijke rol bij zijn aanstelling. Hij werkte onder andere als bondscoach van Zuid-Korea.

‘Pim Verbeek heeft een enorme ervaring opgedaan in zijn 25-jarige carrière, inclusief op verschillende plaatsen in Azië’, aldus bondsvoorzitter Frank Lowry. ‘We denken met hem de juiste man te hebben gevonden om The Socceroos te leiden naar het WK in 2010.’

In Australië wordt bovendien geopperd dat Verbeek een goedkope kracht is in vergelijking met de andere kandidaten als Klinsmann. Bovendien sprak het in het voordeel van de Rotterdammer dat hij gaat wonen in Australië.

‘Ik kijk uit naar de uitdaging die de kwalificatie voor het WK is’, aldus Verbeek. ‘Ik wil ook het Australische voetbal verder ontwikkelen. Mijn plan is het voetbal in Australië me eigen te maken en ook zo snel mogelijk te verhuizen.’ (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw