In het paritair comité voor de sport zijn woensdag voor het eerst collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO’s) met betrekking tot loons- en arbeidsvoorwaarden voor de voetbaltrainers afgesloten. De CAO’s kwamen er onder impuls van de Profliga, de Nationale Liga en Sporta, de vereniging voor Sportbeoefenaars.

In de CAO’s werden een aantal bestaande regelingen zoals het vakantiegeld, de wettelijke ontslagregeling volgens de wet van 3 juli 1978 en de sociale zekerheid verankerd. Daarnaast werd ook overeengekomen dat alle betaalde voetbaltrainers voortaan een eindejaarspremie krijgen. De trainers uit eerste en tweede klasse krijgen ook een syndicale premie.

Verbrekingsvergoeding

Trainers die door hun club aan de deur worden gezet, zullen in de toekomst ook meteen hun verbrekingsvergoeding uitbetaald krijgen. Nu is de volgende trainer reeds aan de slag op het moment dat zijn voorganger nog geen euro heeft gekregen. Een ontslagen trainer uit de eerste klasse zal voortaan bij niet-betaling van het onbetwiste gedeelte (in principe drie maanden loon) rechtstreeks vergoed worden met gelden uit de pot van de tv-rechten.

De licentiecommissie zal de naleving van de CAO’s controleren. De CAO’s zijn wel enkel van toepassing op trainers die op jaarbasis meer dan 8.175 euro verdienen. (Bron: hln.be)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.