‘Iedere dag dat Fortuna Sittard op de laatste plaats staat, is er voor deze club een te veel.’ En dus besloot het bestuur trainer Henk Wisman op non-actief te stellen. Na nog geen half jaar bij Fortuna zit de Limburgse club al geen heil meer in Wisman als coach. De ploeg uit Sittard verloor vrijdagavond met 2-0 bij TOP Oss en daarmee kwam een einde aan het verblijf van de Amsterdamse oefenmeester bij de Eerstedivisionist.

Fortuna bezet de laatste plaats in de Jupiler League en heeft sinds 12 oktober niet meer gewonnen. Na de 1-2 uitzege bij Haarlem volgden zeven nederlagen en twee gelijke spelen, terwijl in het KNVB-bekertoernooi FC Den Bosch te sterk was.

‘Iedere dag dat Fortuna Sittard op de laatste plaats staat, is er voor deze club een te veel’, verklaarde directeur Hans Erkens op de website van zijn club. ‘Wij kunnen ons dat in velerlei opzichten niet permitteren.’ Fortuna en Wisman onderzoeken of de coach in de nabije toekomst een andere functie binnen de club kan bekleden. Assistent-trainers Roger Reijners en Roel Coumans zijn vanaf zaterdag verantwoordelijk voor de selectie.

Erkens: ‘Technisch/tactisch heeft de selectie onder Henk Wisman vooruitgang geboekt, maar de chemie tussen de trainer en de spelers is, naar onze mening, onvoldoende om op korte termijn te beantwoorden aan de clubdoelstelling voor dit seizoen. En dat is een plek tussen plaats tien en vijftien op de ranglijst.’ (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.