Foeke Booy volgt Van Tiggelen op bij Sparta

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Sparta Rotterdam heeft per direct een nieuwe coach gevonden in Foeke Booy. De Friese trainer gaat voor anderhalf jaar aan de slag op Het Kasteel.

De komst van Booy zat er al een tijdje aan te komen. De voormalige coach van FC Utrecht moest het eerst nog eens worden met Al Nassr over de afwikkeling van zijn contract. Dat is nu gebeurd, waardoor Sparta hem dinsdagmiddag om 17.00 uur presenteert.

Booys eerste klus is de Rotterdamse club uit de gevarenzone te dirigeren. Ondanks de recente successen onder interim-coach Adri van Tiggelen staat Sparta er in sportief opzicht nog niet rooskleurig voor met een veertiende plaats in de Eredivisie.

Sparta was het seizoen begonnen met Gert Aandewiel. Half november achtte de club een wisseling van de wacht noodzakelijk na een dramatische seizoenstart. Van Tiggelen nam het tijdelijk over.

Voor Booy is Sparta een terugkeer in Nederland. In juli vertrok hij onverwacht bij FC Utrecht. De uitdaging die de Fries kreeg aangeboden vanuit het Midden-Oosten was te verleidelijk.

Maar zijn verblijf bij het Saudische Al Nassr was geen succes. Na een half jaar wilde hij alweer weg, omdat hij onvoldoende kon werken zoals hij gewend was. (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw