Leen Looyen bondscoach Nederlandse Antillen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws


De Nederlands Antilliaanse Voetbal Unie (NAVU) heeft in de persoon van Leen Looyen zijn nieuwe bondscoach gevonden. Namens de NAVU voerde de heer Michael Elias, directeur bij het trustbedrijf Ant/Amaco in Amsterdam, de onderhandelingen met Leen Looyen. Looyen, oud-trainer van N.E.C, FC Groningen, RKC Waalwijk, Willem II, Vitesse, NAC Breda en het Zwitserse St. Gallen, is momenteel ook als Hoofd Scouting aan N.E.C. verbonden en zal op parttime basis aan de slag gaan.

“Als technisch directeur/trainer-coach  van de NAVU zal ik het team in de kwalificatiewedstrijd tegen Nicaragua leiden,” aldus de heer Looyen. Bij winst tegen het land uit Centraal-Amerika zullen we het met de Antillen op moeten nemen tegen Haïti.” De samenwerking geldt in eerste instantie voor deze wedstrijden die in de periode februari tot en met juni 2008 gespeeld zullen worden.

De NAVU is van mening dat met het huidig potentieel aan spelers die in Nederland (in Ere- en Eerste divisie), de Nederlandse Antillen en in het buitenland spelen, een sterk internationaal concurrerend team samengesteld kan worden.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw