Oud-international Gerald Vanenburg gaat als trainer-coach aan de slag bij FC Eindhoven. De 43-jarige oefenmeester heeft overeenstemming bereikt over een een contract tot aan het einde van het seizoen. Hij wordt donderdagmiddag bij de eerstedivisieclub gepresenteerd. Vanenburg maakt het seizoen af met assistent-trainer Ernest Faber. De laatste was als interim-trainer actief na het ontslag van hoofdcoach Louis Coolen in oktober. Faber beschikt nog niet over de vereiste papieren om in het betaalde voetbal zelfstandig te mogen werken. 

Vanenburg, die bij Jong PSV al met Faber samenwerkte, debuteerde als hoofdcoach in het Nederlandse profvoetbal anderhalf jaar geleden bij Helmond Sport. In februari van dit jaar moest hij vertrekken wegens de tegenvallende resultaten.

De 42-voudige international, die in 1988 met Oranje Europees kampioen werd, was eerder als trainer werkzaam bij PSV (jeugd) en 1860 München in Duitsland, de club waar hij ook als speler actief was.

Ambitie

Het bestuur van FC Eindhoven hoopt onder leiding van Vanenburg en Faber op te schuiven naar de middenmoot in de Jupiler League. De Brabantse ploeg staat momenteel op de zestiende plaats. “Gerald straalt enorm veel ambitie uit. Dat was voor ons een belangrijke reden om hem aan te stellen”, liet een woordvoerder van de clubleiding weten.

FC Eindhoven hoopt op een langdurige samenwerking met Vanenburg en Faber. “Maar we hebben eerst voor een half jaar gekozen om te kijken hoe het gaat. Of we inderdaad goed bij elkaar passen. Bovendien loopt ook het contract van Faber na dit seizoen af. Met Vanenburg kan hij daarna hopelijk gelijk optrekken in contractduur.”

Vanenburg debuteerde in april 1981 op zeventienjarige leeftijd bij Ajax in de eredivisie. De technisch begaafde middenvelder speelde nadien voor PSV, Jubilo Iwata in Japan, FC Utrecht, AS Cannes en 1860 München. (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.