Heracles Almelo heeft coach Ruud Brood ontslagen. De club meldde dat maandag op de website. “Heracles Almelo heeft besloten het lopende contract met trainer Ruud Brood met ingang van heden te beëindigen vanwege de tegenvallende resultaten en de huidige stand op de ranglijst”, aldus de mededeling van het bestuur en de directie. 

Hendrie Krüzen neemt de werkzaamheden van Brood voorlopig over.

Heracles verloor zaterdag thuis met 1-2 van FC Groningen. De ploeg staat voorlaatste in de eredivisie met tien punten uit zestien wedstrijden. Dit seizoen werden pas twee zeges behaald.

“Het moment is nooit goed, maar op een bepaald moment moet je een beslissing nemen. Je kunt het probleem wel voor je blijven uitduwen, maar dat heeft geen zin”, lichtte voorzitter Jan Smit toe.

Publiek

Een deel van het publiek riep zaterdag om het vertrek van Brood, maar volgens Smit heeft dit niets met het besluit te maken. “Dan lijkt het erop dat de fans het beleid bepalen en dat is zeker niet zo.

Maar we hebben gewoon te weinig punten gehaald. De doelstelling is handhaving in de eredivisie zonder play-offs en dat gaan we niet redden als we zo doorgaan.”

Verstandig

Volgens Smit reageerde Brood professioneel op zijn ontslag. “Zijn reactie was uitmate verstandig. Hij had er begrip voor. Maar ik beschouw het wel als nederlaag voor mezelf en heb er vannacht niet van kunnen slapen. Ik ben nu tien jaar voorzitter van Heracles en dit is nooit eerder gebeurd.”

De 45-jarige Brood was sinds juli 2006 hoofdverantwoordelijke bij Heracles. De oud-voetballer eindigde in zijn eerste seizoen als veertiende en hield zijn ploeg hiermee in de eredivisie. Brood werkte daarvoor als hoofdcoach bij Helmond Sport.

Vertrekken

Brood is dit seizoen na Dennis van Wijk (Willem II) en Gert Aandewiel (Sparta) de derde coach die voortijdig moet vertrekken. Ronald Koeman en Henk ten Cate stapten zelf op. Zij gingen respectievelijk van PSV naar Valencia en van Ajax naar Chelsea.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.