Cruijff wil stripboek met ’techniektips’ uitbrengen

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Johan Cruijff moest in 2007 nog even één keer benadrukken hoe slecht het allemaal was. In zijn column in De Telegraaf klaagt hij voor de zoveelste keer steen en been over het Nederlandse voetbal. En laat hij weten ditmaal zelf actie te ondernemen om het niveau op te krikken.

“Het niveau van de topclubs Ajax, PSV, Feyenoord en AZ is bedroevend. Niet alleen is het positioneel bij alle vier zwak, maar ook de manier waarop de bal wordt aangespeeld en aangenomen. Ik heb al vaker gezegd, dat je aan iemands handelingssnelheid kan zien of hij een goede of slechte voetballer is. Als je dat op de huidige spelers bij de top vier in Nederland projecteert, dan word je ook daar bepaald niet vrolijk van”, stelt El Salvador in zijn wekelijkse klaagzang.

“Zoals veel andere zaken uitwijzen, dat er de afgelopen tien, vijftien jaar tijdens de opleiding nogal wat mis is gegaan. Simpele dingen als bij balverlies het veld klein maken en bij balbezit weer groot, zie je nauwelijks nog uitgevoerd worden.”

Cruijff heeft ditmaal een plan om het niveau op te krikken. “Helaas zien maar weinig mensen in hoe complex de huidige situatie eigenlijk is. We dreigen daarom straks nog verder weg te zakken. Daarom denk ik er af en toe aan om het stripboekje uit te brengen, dat ik zo’n jaar of twintig geleden heb gemaakt. Daarin probeer ik stap voor stap de beginselen van techniek en tactiek uit te leggen. Het was voor de jeugd bedoeld, maar intussen is het geschikt voor alle leeftijden.” (Bron: fcupdate.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw