Peter den Otter wordt assistent-bondscoach van Kazachstan. De huidige
assistent-/keeperstrainer en hoofd voetbalopleiding van RBC Roosendaal verruilt per direct RBC Roosendaal voor het assistentschap aan de zijde van bondscoach Arno Pijpers. De 36-jarige Zwijndrechtenaar tekent een contract voor 2 jaar in de voormalige Sovjetrepubliek.

Den Otter doorliep in zijn actieve carrière alle jeugdelftallen van Feyenoord en maakte gedurende drie jaar onderdeel uit van de eerste selectie van Willem II alsmede vertegenwoordigende selecties van het Nederlands Elftal. Sinds 1998 stond hij gedurende vijf seizoenen als keeperstrainer bij Feyenoord onder contract. In die hoedanigheid trainde hij diverse jeugdelftallen van Feyenoord alsmede enige tijd de eerste selectie van Excelsior. Sinds 1 juli 2004 is hij bij RBC Roosendaal als keeper- en later ook assistent-trainer van de eerste selectie in dienst, alwaar hij sinds anderhalf jaar tevens de functie van hoofd voetbalopleiding vervult. Den Otter had in Roosendaal een doorlopend contract tot medio 2009. Hoewel RBC Roosendaal de kwaliteiten van Den Otter graag had behouden voor de club is in goed overleg met manager voetbalzaken Rob Meppelink besloten hem deze geweldig mooie stap in zijn voetbalcarrière niet te misgunnen.

Arno Pijpers, met wie Den Otter in zijn Feyenoord-tijd samenwerkte, werd in januari 2006 als bondscoach van Kazachstan aangesteld. Onder zijn leiding eindigde de nationale ploeg als zesde in poule A van het EK-kwalificatietoernooi. Pijpers tekende onlangs twee seizoenen bij in Kazachstan.

RBC Roosendaal beraadt zich de komende weken op de opvolging van Den Otter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.