Nadat er drie maanden van het seizoen 2007-2008 zijn verstreken, is FC Porto de eerste gesprekken aangegaan om  techniektrainer Pepijn Lijnders ook voor het seizoen 2008-2009 vast te leggen.
 
Pepijn Lijnders:
“Begin november kreeg ik de bevestiging dat ze de optie zoals opgenomen in het bestaande contract wilden lichten. Hier spreekt de waardering en het geloof uit waarop ik had gehoopt. Net voor kerst gaf FC Porto aan dat ze me graag voor langere tijd vast wilden leggen en het bestaande contract open wilden breken. Afgelopen week zijn we er dan ook samen uitgekomen en heb ik voor een extra jaar bijgetekend. FC Porto straalt ambitie uit, maar ik wil ook graag mogelijkheden voor de toekomst open houden.

Alle trainers en opleiders zijn tot op heden erg enthousiast. Diverse jonge Porto spelers zijn op weg om met hun techniek en creativiteit een absolute uitblinker te worden. Het is geweldig om te zien dat elke speler steeds meer zijn eigen technische identiteit krijgt waar hij in wedstrijden mee kan uitblinken. Elke dag worden de spelers technisch beter en extremer in hun technische kwaliteiten en deze ontwikkeling gaat bij de spelers zeer snel. Dit komt door het “zuidelijke” gevoel voor techniek in combinatie met het dynamische vermogen en de passie. Deze factoren maken het voor mij heerlijk om in deze cultuur te werken.

FC Porto is tot op heden een geweldig project voor mij, het maakt mij als trainer completer en sterker. De filosofie integreren binnen een mooie, pure voetbalstad als Porto is een uitdaging op zich. Antero, Luis Castro en Vitor Frade zijn samen met alle coaches en medewerkers aan een geweldig project begonnen. Ik ben ontzettend blij dat ik hier iets aan kan bijdragen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.