Frank de Boer is één van de sprekers tijdens de Landelijke Coachdag die woensdag 30 januari in Zeist plaatsheeft. Voor een gehoor van ongeveer driehonderd jeugdcoaches van teams die uitkomen in de landelijke jeugdcompetities gaat voormalig international De Boer in op de kunst van verdedigen en en zijn ervaringen met de verdedigers bij Ajax D1, het team waarvan hij trainer/coach is. De Landelijke Coachdag heeft als thema “De ontwikkeling tot teamspeler`. Tijdens plenaire sessies en workshops komen diverse aspecten van dit thema aan de orde.

De Landelijke Coachdag wordt op het KNVB sport- en conferentiecentrum om 10.30 uur geopend door Frank de Boer en Foppe de Haan, de succesvolle coach van Jong Oranje en het Olympisch Elftal. Na de opening volgen de aanwezigen  workshops, die voor elke leeftijdscategorie een andere invalshoek hebben.    

Na de lunch wordt het thema verdedigen in de praktijk gebracht tijdens demonstratiewedstrijden  De A1- en B1-junioren van Club Brugge en FC Omniworld spelen onderling wedstrijden voor de coaches van die betreffende leeftijdsgroepen. De C1- en D1-teams van AZ en Heerenveen komen tegen elkaar in actie tijdens demonstratiewedstrijden voor coaches van die leeftijdscategorieën. De Landelijke Coachdag eindigt om 17.00 uur. Ron Spelbos( KNVB), Wim Koevermans (KNVB), Roland Vromans (PSV) en Richard Grootscholten (Sparta) treden op als gespreksleiders tijdens de verschillende workshops. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.