“…Zo heb ik vooral weer geleerd dat mentale begeleiding heel belangrijk is. Er valt nog veel meer winst te halen uit de psychologie, vind ik. Voetbaltrainers onderschatten dit naar mijn smaak veel te veel. Op de trainersopleiding zou veel meer over de mentale zaken gedoceerd moeten worden. Ik ben geen psycholoog, ik heb dus net als alle andere coaches gereedschap nodig en liefst van psychologisch geschoolde mensen. Anders kan ik echt niet het uiterste uit spelers halen.” Foppe de Haan in Coach (aug/sep 2007)
Binnenkort verschijnt de volgende Special van De Voetbaltrainer. Het thema is ‘Scoren met je hoofd. Over mentale vaardigheden, teamontwikkeling en coaching.’ Duidelijk wordt dat we mentale aspecten niet moeten onderschatten, noch overschatten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.