De Voetbaltrainer 151: Special!

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

“…Zo heb ik vooral weer geleerd dat mentale begeleiding heel belangrijk is. Er valt nog veel meer winst te halen uit de psychologie, vind ik. Voetbaltrainers onderschatten dit naar mijn smaak veel te veel. Op de trainersopleiding zou veel meer over de mentale zaken gedoceerd moeten worden. Ik ben geen psycholoog, ik heb dus net als alle andere coaches gereedschap nodig en liefst van psychologisch geschoolde mensen. Anders kan ik echt niet het uiterste uit spelers halen.” Foppe de Haan in Coach (aug/sep 2007)
Binnenkort verschijnt de volgende Special van De Voetbaltrainer. Het thema is ‘Scoren met je hoofd. Over mentale vaardigheden, teamontwikkeling en coaching.’ Duidelijk wordt dat we mentale aspecten niet moeten onderschatten, noch overschatten!

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw