“…Ik maak videomateriaal van zeilers die het goed doen. Zodat anderen kunnen zien hoe je het moet doen. Als je een foutanalyse doet volgens het negatief deductief systeem, dan zie je in één ding dat niet goed is. En dat is dan de oorzaak. Werk je met een positief deductief systeem, dan speur je naar iets dat goed gaat en je vraagt je af waarom het goed gaat. Dan zul je alle elementen die je tegenkomt moeten wegen, want ze kunnen allemaal de reden zijn dat het goed gaat.”
Zeiler Karel Lantermans in Coachen (sep. 2007)

Binnenkort verschijnt de volgende Special van De Voetbaltrainer. Het thema is ‘Scoren met je hoofd. Over mentale vaardigheden, teamontwikkeling en coaching.’ Duidelijk wordt dat we mentale aspecten niet moeten onderschatten, noch overschatten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.