“…De beste coaches zijn degenen die zich met moeite konden handhaven als speler. Die begrijpen hoe een team functioneert en hoe de sport werkt. De topspeler is het talent bovendien vaak aan komen waaien. Die kunnen een ander niet uitleggen wat ze doen, omdat het bij hen vanzelf is gegaan. Amerikaanse profclubs kiezen altijd coaches met jarenlange ervaring op alle niveaus. Dat zijn de blijvers.” Amerikaans atletiektrainer Mike Boyle in Coachen (dec. 2007)

Deze week verschijnt de volgende Special van De Voetbaltrainer. Het thema is ‘Scoren met je hoofd. Over mentale vaardigheden, teamontwikkeling en coaching.’ Duidelijk wordt dat we mentale aspecten niet moeten onderschatten, noch overschatten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.