“…Tachtig procent heb ik onder controle, daar kan ik leuk mee sturen. Coördinatie, uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, mentale weerbaarheid. Maar voor die andere twintig procent-de thuissituatie van sporters, ziekten, blessures- geldt dat niet. Daar moet je rekening mee houden. Maar dat is inherent aan het vak van een coach, niet alleen wetenschappers zijn controlefreaks.” Schaatscoach Jac Orie in Coachen (dec. 2007)

Binnenkort verschijnt de volgende Special van De Voetbaltrainer. Het thema is ‘Scoren met je hoofd. Over mentale vaardigheden, teamontwikkeling en coaching.’ Duidelijk wordt dat we mentale aspecten niet moeten onderschatten, noch overschatten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.