Robert Maaskant wordt in het seizoen 2008/2009 de nieuwe trainer van NAC Breda. Dat heeft het bestuur van de club vanochtend besloten. Maaskant tekent een contract dat hem voor twee jaar aan de Bredase club zal verbinden. Robert Maaskant volgt Ernie Brandts op. Hij was eerder twee periodes trainer bij RBC Roosendaal, met welke club hij twee maal promoveerde. Verder trainde hij Go Ahead Eagles, Willem II en zijn huidige club MVV. Als speler kwam hij onder meer uit voor Go Ahead, Emmen, Motherwell, FC Zwolle en Excelsior.
Het bestuur van NAC nam vanochtend in een extra vergadering het besluit tot zijn benoeming. “Wij denken dat Robert Maaskant prima past binnen het sterke collectief van de technische staf, de medische staf en de spelersgroep”, zegt technisch directeur Earnest Stewart in een toelichting.

Robert Maaskant is blij met zijn benoeming. “Ik ken NAC mijn hele leven als een mooie club. Dat ik als Bredanaar bij NAC kan komen werken is natuurlijk fantastisch, zeker omdat NAC het beste publiek van Nederland heeft. Ik hoop dat de mensen elke twee weken met plezier naar het stadion zullen komen.”

Robert Maaskant krijgt niet de opdracht om dezelfde resultaten neer te zetten als dit seizoen. NAC staat momenteel op een gedeelde vierde plaats en bereikte gisteravond de halve finale in de strijd om de KNVB-beker.

“Dit seizoen was de doelstelling om minimaal de twaalfde plaats te halen”, zegt Stewart. “Dat we nu zo ver komen is natuurlijk prachtig en daar genieten we elke dag van. Maar met de elfde begroting van de eredivisie moet je er niet vanuit gaan dat je structureel om de eerste vijf of zes plaatsen kunt voetballen. Dat geldt voor elke trainer en dus ook voor Maaskant. Bovendien hangt veel af van de vraag hoe de spelersgroep er aan het begin van komend seizoen uitziet. Dan pas ook kunnen we de doelstelling voor komend seizoen bepalen.”
NAC wil overigens in de toekomst structureel bij de beste negen clubs van Nederland behoren. “Als ons Rat Verlegh Stadion is verbouwd, zijn de voorwaarden gecreëerd om die doelstelling te realiseren. Dan kan de begroting stijgen naar 17 miljoen euro en behoren wij financieel tot het ‘linkerrijtje’”, aldus Van der Hoeven.

NAC heeft eerder aangegeven dat in het profiel van de nieuwe trainer ook de kernwaarden van de club zouden worden betrokken. “Daar is van gemaakt dat we Bourgondisch voetbal zouden willen spelen, maar dat is natuurlijk onzin”, zegt voorzitter Willem van der Hoeven. “Wij hebben gezocht naar een trainer die bij de club past. De trainer is immers het gezicht van de club.”

Van der Hoeven en Stewart onderstrepen het belang van het Avondje NAC, dat door sfeer en strijd landelijke bekendheid geniet. Dat de vader van Robert Maaskant, Bob Maaskant, in de jaren zeventig de geestelijk vader van het Avondje NAC was, is in dit verband toeval. Maar Maaskant wordt wel gezien als een trainer die kan bijdragen aan de versterking van het Avondje NAC. (Bron: nac.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.