KNVB contracteert Bert van Marwijk

 De KNVB heeft overeenstemming bereikt met Bert van Marwijk (55) over de aanstelling als bondscoach van het Nederlands elftal. De huidige trainer van Feyenoord tekent een contract dat hem vanaf 1 juli 2008 tot en met het wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika aan Oranje verbindt. De presentatie van Van Marwijk vindt plaats op 31 maart, als ook de rest van de technische staf is ingevuld.

Van Marwijk: “Dit is toch het hoogste dat je als trainer kunt bereiken. Het is een mooi vooruitzicht en een grote uitdaging te kunnen werken met de beste spelers van Nederland. Het komt bovendien op een juist moment gezien mijn leeftijd. En als zo’n kans zich voordoet, dan moet je ‘m ook grijpen. Gelukkig gunnen zowel de spelers als de directie van Feyenoord me deze baan. Er wachten ons zowel in de competitie als in de beker cruciale weken. De komende weken wil ik me volledig op Feyenoord kunnen focussen, dat ben ik aan iedereen bij de club verplicht.”

Ook KNVB-directeur Henk Kesler toont zich tevreden: “We zijn erg blij en content dat we er met elkaar zijn uitgekomen. Zoals eerder gezegd, stond Bert vanaf het begin op ons lijstje. Hij heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend. De afgelopen weken hebben we uitgebreid de tijd genomen om met elkaar van gedachten te wisselen over de invulling van de samenwerking. Ik kijk met een goed gevoel terug op deze gesprekken en uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een tweejarig contract. Nu is het zaak op korte termijn de puntjes op de i te zetten voor wat betreft de samenstelling van de rest van de technische staf.”

Bert van Marwijk, geboren en getogen in Deventer, maakte op 23 augustus 1970 op achttienjarige leeftijd in de competitiewedstrijd tegen Haarlem (1-1) zijn debuut in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles. Op 30 mei 1975 speelde Van Marwijk, onder de toenmalige bondscoach George Knobel, in en tegen Joegoslavië (3-0) zijn enige wedstrijd in Oranje. De linkerspits kwam in Nederland verder uit voor AZ’67, MVV en Fortuna Sittardia. Zijn actieve carrière sloot Van Marwijk in 1988 op 36-jarige leeftijd af bij de Belgische tweedeklasser FC Assent. In totaal speelde Van Marwijk 499 wedstrijden in het betaald voetbal en maakte hij 85 doelpunten. In 1997 behaalde de dan 45-jarige coach – tegelijk met onder anderen Ernie Brandts, Andries Jonker, Robert Maaskant, Hennie Spijkerman en Gertjan Verbeek – zijn diploma Coach Betaald Voetbal. Vanaf het seizoen 1998/1999 is Van Marwijk als trainer actief in het betaald voetbal. Achtereenvolgens stond Van Marwijk aan het roer bij Fortuna Sittard, Feyenoord, Borussia Dortmund en vanaf de zomer van 2007 wederom Feyenoord. Het bereiken van de KNVB bekerfinale met Fortuna Sittard in 1999 en het winnen van de UEFA Cup met Feyenoord in 2002, zijn de meest aansprekende resultaten van de in Meerssen woonachtige trainer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.