André Wetzel kan zich opmaken voor de grootste uitdaging in zijn loopbaan. De komende jaren krijgt de huidige hoofdtrainer van VVV-Venlo de taak van het zieltogende ADO Den Haag weer een club van stand te maken.

Investeerder Mark van der Kallen, die de Haagse club onlangs met een financiële injectie behoedde voor een dreigend faillissement, ziet in Wetzel de ideale opvolger van de vertrekkende Wiljan Vloet. De ondernemer acht de trainer in staat om rust en succes te laten terugkeren bij ADO.

Bovendien meent Van der Kallen dat Wetzel de uitstraling heeft om het imago van de club op te poetsen. De investeerder voerde al enkele gesprekken met de Hagenaar, beide partijen verwachten op korte termijn tot een akkoord te komen. Daarmee zou een lang gekoesterde wens van Wetzel in vervulling gaan.

De 56-jarige trainer, bezig aan zijn tweede seizoen in Venlo, wil graag bijdragen aan de wederopbouw van de club uit zijn woonplaats. Wetzel heeft de concrete belangstelling van ADO gemeld bij technisch directeur Mohammed Allach en voorzitter Hai Berden van VVV, die vorige week in Voetbal International al aangaf te zullen meewerken aan een eventueel vertrek van de trainer naar zijn jeugdliefde.

De partijen spraken begin deze week nog over de exacte invulling van het contract, maar de bedoeling is dat Wetzel een verbintenis voor vier of vijf seizoenen tekent bij de club uit de Jupiler League.

Zijn toekomstige functie is gebaseerd op het Engelse managersmodel, wat inhoudt dat Wetzel de volledige technische zeggenschap krijgt en verantwoording aflegt aan de Raad van Commissarissen. Hij wil nog geen afstand nemen van het veldwerk, maar is wel van plan zich daarbij te laten assisteren door ‘een sterke tweede man’. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.