Foppe de Haan roept zijn collega-trainers op zich ook in de laatste fase van de competitie van hun beste kant te laten zien door in sportief opzicht een voorbeeld te zijn voor spelers en publiek. De coach van Jong Oranje en het Olympisch elftal doet deze oproep vandaag aan alle coaches van hoog tot laag in een brief die naar alle 3500 bij de KNVB aangesloten verenigingen is gestuurd. De clubbestuurders kregen daarbij het verzoek deze oproep naar alle trainers en coaches binnen de vereniging door te spelen. Bovendien ontvangen alle geregistreerde coaches de hartenkreet van Foppe de Haan thuis.

De oproep is de laatste in een reeks aan verschillende doelgroepen in de voetballerij in het kader van de campagne  “Wat doe jij om voetbal leuk te houden?”. De afgelopen twee jaar werden spelers, ouders, supporters en bestuursleden door deze campagne gewezen op de noodzaak van sportiviteit en respect op en rond het voetbalveld. Hieronder de integrale tekst van de brief.

“Beste collega’s,
Wij zijn de laatste maanden van het voetbalseizoen 2007/’08 ingegaan. Voordat het EK in Oostenrijk en Zwitserland in juni en de Olympische Spelen en Paralympische spelen in augustus en september losbarsten, wordt er nog menig wedstrijdje gespeeld.
Coaches van minipupillen tot aan de nationale teams van de KNVB zijn actief tijdens trainingen en wedstrijden. Ieder met een eigen doelstelling, maar uiteindelijk gaat het er bij allemaal om dat ze spelers beter leren voetballen en dat hier plezier aan beleefd wordt.
Daarbij hebben we ook allemaal onze eigen verantwoordelijkheid. Wij als coaches hebben hierin een voorbeeldfunctie. Ons gedrag is van grote invloed op het gedrag van spelers in, maar ook op het publiek en ouders, buiten het veld. De KNVB hecht er waarde aan dat coaches deze voorbeeldrol vervullen en zich correct gedragen in hun werk en hobby.
Zo nu en dan ontvang ik signalen dat coaches zich ook menen te moeten manifesteren tegenover collega-coaches, scheidsrechters en overige betrokkenen bij het spel. Laten we ons vooral bij ons vak houden en ons team helpen in het spelen van het voetbalspel. Dat is onze bijdrage om voetbal leuk te houden.

Veel succes de komende weken en we zien elkaar op de velden.

Foppe de Haan  
KNVB Coach Jong Oranje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.