Tijdens de persconferentie na afloop van het duel GA Eagles-FC Eindhoven gaf persvoorlichter Richard Thannhauser na kort verwezen te hebben naar de al vooraf aan de media verstrekte informatie over de trainerscarriere van Andries Ulderink, het woord aan voorzitter Hans de Vroome om de nieuwe oefenmeester van GA Eagles officieel aan te kondigen.

De Vroome: “Wij zijn heel blij dat Andries onze nieuwe coach wordt. We zijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen. Wie je daar precies voor uitkiest is uiterst belangrijk. We hebben vooraf een profiel bepaald van het type trainer dat we zochten. Deze moet structuren kunnen aanbrengen en goed in structruen kunnen werken, planmatig kunnen werken, een teamplayer zijn, en net als dat we aanvallend voetbal willen spelen ook een “aanvallende”aard hebben, d.w.z. actief mensen om zich heen verzamelen om een doel te bereiken. Verder moet de coach natuurlijk prestatiegericht zijn en zeker bij een kleine club als de onze een harde werker zijn. Andries hebben we dus nadrukkelijk gehaald voor het volgende seizoen. Net zoals we sommige spelers hier een kans willen geven door te groeien naar een hoger niveau geldt dat ook voor een coach. Wij hebben alle vertrouwen in Andries en zijn vakkennis. De voortijdige breuk met Snoei was vervelend voor hem en voor ons, en we hebben daar ook lang over gesproken. Voor de langere termijn kunnen we nu met Andries gaan verder bouwen en ook op de korte termijn kan dat richting de play-offs best tot resultaat leiden.”

Ulderink:”Ik ben blij dat Richard mijn trainerscarriëre heeft belicht want mijn spelerscarriere steekt daar schril bij af. Ik wil graag op korte termijn aan de praat met de spelersgroep. Er zijn momenteel veel blessures, maar ik zie ook veel strijdbaarheid. Daarmee kunnen we ook op de korte termijn nog wel winst boeken. Voor de langere termijn moeten we goed scouten, en voor volged seizoen heb ik na een gesprek met de technische staf ook een goed gevoel en gaan we voor toegevoegde kwaliteit in de selectie. Kwaliteit is geen garantie voor succes, maar het geeft mij veel vertrouwen om hier verder mee te bouwen aan iets moois. Ik zie veel mogelijkheden met GA Eagles en ook veel potentie in de spelersgroep. We gaan voor kwaliteit.”

PERSBERICHT

Andries Ulderink is de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. De 38-jarige Aaltenaar volgt Mike Snoei op, die eerder deze week op non-actief is gesteld. Andries Ulderink heeft een contract getekend tot en met 30 juni 2009. Daarnaast heeft de club een éénzijdige optie om deze overeenkomst met één jaar te verlengen, tot 30 juni 2010.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Andries Ulderink op 1 juli van dit jaar zou beginnen, maar door het op non-actief stellen van Snoei, is in goed overleg besloten nu al met elkaar in zee te gaan. Naast het trainen en coachen van het eerste elftal zal hij zich ook bezighouden met het samenstellen van de selectie voor het nieuwe seizoen.

Op het CIOS in Arnhem behaalde Ulderink al op jonge leeftijd het diploma Trainer/Coach I. Eind 2007 haalde Andries Ulderink het diploma Coach Betaald Voetbal. Op zijn 25e werd hij hoofdtrainer van zaterdag eersteklasser AZSV Aalten. Na AZSV werd hij trainer bij achtereenvolgens Varsseveld, DCS Zevenaar (kampioen), en ROHDA Raalte (kampioen). Vervolgens kwam hij in 2002 bij De Graafschap terecht. Hij werkte er onder meer als hoofd jeugdopleiding, trainer van het beloftenteam en assistent-trainer. Na het vertrek van Gert Kruys in 2005, nam Ulderink zijn taken voor vier weken over als hoofdcoach. In die periode won De Graafschap alle vier de wedstrijden. Eind vorig seizoen vertrok Andries Ulderink bij De Graafschap en ging hij aan de slag bij hoofdklasser Be Quick’28 uit Zwolle. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.