Raymond Verheijen gaat deze zomer aan de slag als assistent van Guus Hiddink bij het Russisch elftal, tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland. De trainer van Jong Feyenoord wordt daarvoor door Feyenoord uitgeleend aan de Russische voetbalbond. Verheijen vertrekt vrijdag al naar Rusland, om kennis te maken met de ploeg en het Russische voetbal in het algemeen. Volgende week vliegt hij met het Russische team mee naar Boekarest, voor de vriendschappelijke interland op woensdag tegen Roemenië.

Verheijen werkte al eerder samen met Hiddink bij het nationale elftal van Zuid-Korea op het WK van 2002. Bij Rusland wordt de trainer collega van oud-Feyenoorder Igor Korneev, die eveneens één van de assistenten van Hiddink is. Verheijen: ‘Komend weekend ga ik met Guus om de tafel zitten om te bespreken wat precies mijn taken worden.’

Volgens Verheijen was voor het voor hem een belangrijke eis dat zijn werk voor Feyenoord niet onder het assistentschap zou lijden. ‘Zulke toernooien zijn heel goed voor je ontwikkeling als trainer. Je werkt een aantal maanden met internationale topspelers en onder een topcoach. Al die ervaringen neem ik achteraf weer mee naar Feyenoord, daar kan de club dan weer van profiteren.’

Voor Verheijen wordt het EK het vijfde grote eindtoernooi op rij dat hij als assistent-trainer mee zal maken. Naast Guus Hiddink werkte hij eerder onder meer met Dick Advocaat, Louis van Gaal en Frank Rijkaard.

Aankomende zaterdag en dinsdag worden de taken van Verheijen bij Jong Feyenoord overgenomen door Stanley Brard en John Lammers. Volgende week donderdag, 27 maart, staat Verheijen zelf weer voor de groep. (Bron: feyenoord.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.