Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, stelt dat het plan om bij de amateurs drie topklassen in te voeren mogelijk nog gewijzigd zal worden. “De KNVB is democratisch georganiseerd.”

“De zestig afgevaardigden uit de districten kunnen nog amendementen aanbrengen”, zei Bruijnis zaterdag op Radio Utrecht. “Een van de opties is om niet drie, maar slechts twee topklassen in te voeren, zoals enkele clubs uit de hoofdklasse willen. Een voor de zaterdagamateurs en een voor de clubs uit het zondagvoetbal.”

Op 31 mei zal er tijdens de algemene vergadering amateurvoetbal een definitief besluit worden genomen over het huidige voorstel. Momenteel is er al aan een groot aantal bezwaren van de clubs tegemoet gekomen. Daardoor is een lichtinstallatie niet langer verplicht en zijn de huidige regels met betrekking tot orde en veiligheid onveranderd gebleven. Daardoor zullen extra investeringen voor de clubs niet nodig zijn.

Clubs die, al dan niet vrijwillig, uit het profvoetbal zullen verdwijnen kunnen de komende twee jaar zeker niet aansluiten in de nog te vormen topklasse. Die verenigingen zullen in de derde of vierde klasse moeten beginnen. (Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.