PSV heeft het complete kader van de technische staf, begeleiding en jeugdopleiding van de club voor het voetbalseizoen 2008-2009 rond.

PSV heeft vanaf komend seizoen twee fulltime keeperstrainers in dienst: Hans Segers en de Braziliaan Flavio Tenius. Zij gaan niet alleen de keepers van de selectie trainen en coachen, maar ook de keepers van Jong PSV en van de hoogste jeugdelftallen. Met Segers keert een oud-doelman van PSV terug in zijn geboortestad. Hij tekende een contract voor twee jaar. Flavio Tenius is de voormalig keeperstrainer van onze eerste doelman Heurelho da Silva Gomes bij diens vorige club Cruzeiro. De technische staf voor volgend jaar bestaat verder uit Luc van Agt als inspanningsfysioloog en Luc Nilis als spitsentrainer. Ook zal Anton Janssen, coach van Jong PSV, tweemaal per week bij de training van de selectie betrokken zijn. Hiermee wil PSV de overstap van talenten uit Jong PSV naar het eerste team nog beter gaan begeleiden.

Een ander nieuw gezicht bij PSV is Wiljan Vloet, momenteel nog trainer/coach bij ADO Den Haag. Hij zal per 1 juli aanstaande voor drie jaar in dienst treden als Hoofd Jeugdopleiding. Bij de jeugdopleiding van PSV zal een driemanschap het nieuwe managementteam gaan vormen. Naast Wiljan Vloet zijn dat Rini de Groot en Ron Verkerk. Met deze constructie verwacht PSV de opleiding nog verder te kunnen verbeteren. Gezien de te verwachten veranderingen van de FIFA, met het opstellen van zelf opgeleide spelers, wordt het doorstromen van jonge talenten nóg belangrijker.

PSV kent verder op voetbaltechnisch gebied twee speerpunten. Enerzijds is dat de opleiding van eigen talenten en het verder begeleiden van jong aan te trekken spelers, en anderzijds is dat de scouting. Het scoutingapparaat wordt uitgebreid met André van Gerven. Hij verruilt zijn functie als keeperstrainer voor de bovenbouw voor een functie als scout met als specialisatie keepers. André heeft een contract voor twee jaar getekend. De invulling van de trainers bij de verschillende jeugdelftallen zal over twee weken bekend gemaakt worden. (Bron: psvjeugd.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.