Adriaanse ook in Oostenrijk met Nederlandse staf

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Luc Nijholt, nu nog trainer van Stormvogels Telstar, wordt de rechterhand van Co Adriaanse bij Austria Salzburg. Ook techniektrainer Chris Kronshorst treedt bij die club in dienst.

Hoewel de huidige Oostenrijkse competitie nog op weg is naar een climax, gaf Co Adriaanse als aanstaand trainer van het bij dat hoogtepunt betrokken Austria Salzburg nu al een persconferentie.

Bij die gelegenheid maakte Adriaanse bekend dat hij ook bij zijn nieuwe club voor een Nederlandse staf kiest. Zijn assistent wordt Luc Nijholt, die vorige week liet weten niet verder te willen als hoofdtrainer van Stormvogels Telstar. Ook Adriaanse’s vaste techniektrainer Chris Kronshorst gaat mee naar Salzburg.

Adriaanse sprak dinsdag de Oostenrijkse media toe in het trainingscomplex Taxham van zijn aanstaande werkgever. ‘Ik wil amusement bieden – doelpunten, overwinningen. De Bullen Arena moet altijd uitverkocht zijn. De supporters moeten van ons voetbal houden’, zei de Amsterdammer, die op 26 mei aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.

Zijn voorganger Giovanni Trapattoni is met nog vier speelronden te gaan nog volop in de strijd om de titel van het Alpenland verwikkeld. Austria Salzburg staat in de door Rapid Wien aangevoerde Bundesliga op dit moment op de tweede plaats. De hoofdstedelijke club vergaarde 57 punten in 32 duels, de club uit het Salzburgerland een punt minder. (Bron: vi.nl)

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw