Danny Blind keert na een kort uitstapje naar Sparta terug naar Ajax. Hij wordt daar manager technische zaken. In die functie gaat hij op 15 mei aan het werk, meldt de Amsterdamse club. Hij heeft een contract getekend tot 2012. Blind was eerder onder meer actief als speler, (jeugd)trainer en directeur van de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. 
Danny Blind, die in 1995 met Ajax de Champions League en de wereldbeker won, werd in 2006 na een tegenvallend seizoen nog bij Ajax weggestuurd als hoofdtrainer. Hij werd daarop technisch directeur bij Sparta, de club waar hij zijn professionele spelerscarrière begon.

Van Geel
Technisch directeur Martin van Geel stapte onlangs op bij Ajax na een vernietigend rapport van de commissie-Coronel, die het beleid van de Amsterdamse club in de afgelopen tien jaar analiseerde.
Dat rapport stelt als mogelijke hervormingsrichting een structuur voor waarbij de trainer meer macht krijgt ten opzichte van de technisch directeur. Danny Blind zal onder de nieuwe coach Marco van Basten gaan werken als manager technische zaken. In die rol neemt hij een deel van Van Geels takenpakket over. (Bron: nu.nl)

Blind (46) neemt een aantal taken over van de kortgeleden bij Ajax vertrokken Martin van Geel. Hij gaat zich ondermeer bezighouden met de jeugdopleiding, de scouting en de aan- en verkopen. Met de aanstelling van Blind als manager technische zaken geeft Ajax verdere invulling aan het nieuwe organisatiemodel waarin Marco van Basten leiding gaat geven aan de gehele technische organisatie.

Blind tekent een contract met dezelfde afloopdatum als de nieuwe technische staf, namelijk 30 juni 2012. Ajax en Blind kennen samen een lange en succesvolle historie. De voormalige aanvoerder was 13 seizoenen contractspeler bij Ajax, daarin won hij vele (inter)nationale prijzen. Na zijn actieve loopbaan als voetballer is hij bij Ajax in dienst geweest als directeur spelersbeleid, trainer van de A1, hoofd jeugdopleiding en hoofdtrainer/coach van Ajax-1.

Marco van Basten: “Ik ben heel blij met de komst van Danny. Door het vertrek van Martin van Geel zouden erg veel zaken op mijn bord terechtkomen en ik wil mij kunnen focussen op het eerste elftal. Het was noodzakelijk dat er zo snel mogelijk iemand bij zou komen, want er zijn belangrijke maanden aangebroken bij Ajax die van invloed zijn op de komende seizoenen en ik heb mijn volle aandacht nodig bij het Nederlands Elftal. Met Danny komt er iemand die de ins en outs van deze wereld kent en die kwaliteit toevoegt aan ons team. Ik heb veel vertrouwen in hem. We hebben uitvoerig over de taakverdeling gesproken en ik kijk erg uit naar de samenwerking.”

Danny Blind: “Er zijn twee clubs in mijn leven die een belangrijke rol hebben gespeeld, Ajax en Sparta Rotterdam. Toen ik een contract als technisch directeur tekende bij Sparta Rotterdam voor de duur van 4 jaar was dat in de vaste overtuiging om dat contract ook uit te dienen. Toch hebben wij in het contract  voorwaarden opgenomen die het mogelijk maken om naar Ajax te gaan wanneer die situatie zich zou aandienen. Ik heb de afgelopen periode met bijzonder veel plezier bij Sparta Rotterdam gewerkt maar deze aanbieding van Ajax kan ik simpelweg niet laten lopen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.