De Raad van Toezicht van Hamburger SV heeft dinsdagavond ingestemd met de komst van Martin Jol als nieuwe trainer. De Scheveninger volgt bij de Duitse Bundesligaclub landgenoot Huub Stevens op. “We zijn na een goede discussie akkoord gegaan met het voorwaardenpakket”, zei Horst Becker, de voorzitter van het twaalf man tellende college. De 52-jarige Jol zal een contract ondertekenen voor twee jaar. Met een salaris van 2 miljoen euro wordt hij de best betaalde coach van HSV ooit.

Het machtige orgaan dat het beleid van het clubbestuur beoordeelt, luisterde uitgebreid naar de motivering van preses Bernd Hoffmann, maar had uiteindelijk toch vier uur vergaderen nodig om tot een beslissend oordeel te komen. Het ging daarbij niet in de laatste plaats over de begrotelijke wensen van Jol.

Assistenten

Behalve de verlangde beloning wilde de voormalig coach van Roda JC, RKC en Tottenham Hotspur Zeljko Petrovic en zijn broer Cock Jol meenemen naar HSV als zijn assistenten.

Volgens mediaberichten zou het totale ‘kostenplaatje’ 6 miljoen euro zijn. Stevens streek per jaar 1,2 miljoen op. Hoffmann betoogde dat Jol voor dat bedrag absoluut niet te krijgen was.

De nieuwe trainer, die op vakantie is in Spanje, wordt begin volgende week officieel voorgesteld. “We zijn ervan overtuigd dat we met Martin Jol de juiste trainer hebben aangetrokken”, zei Hoffmann verheugd, nadat de raad zijn zegen had gegeven. (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.