Jan Poortvliet is de nieuwe coach van Southampton. Met Mark Wotte als assistent moet hij de in financiële problemen verkerende Saints helpen een teleurstellend seizoen te vergeten.

Southampton spreekt van een complete verandering van de technische structuur. De club gaat voor een meer Europese aanpak, waarbij de jeugdopleiding beter moet gaan aansluiten bij de eerste selectie. ‘Het bestuur gelooft dat dit betere kansen schept voor onze jeugdspelers’, aldus voorzitter Michael Wilde. Wotte moet zich vooral gaan bezighouden met de opleiding.

Southampton, dat drie jaar geleden degradeerde uit de Premier League, eindigde de afgelopen competitie op de twintigste plaats van het Championship, twee plaatsen en twee punten verwijderd van de degradatiestreep. Pas op de laatste speeldag lukte het coach Nigel Pearson zijn ploeg veilig te spelen, door een overwinning op Sheffield United.

Maar nu moet de trainer vertrekken. Pearsons aflopende contract wordt niet verlengd omdat hij simpelweg te duur is voor de zuid-Engelse club, die krap bij kas zit. Dat was ook de reden om Poortvliet en Wotte aan te stellen. Beide Nederlanders vooral kunnen verdienen met bonussen. ‘We hebben te maken met de financiële beperkingen waarmee we moeten werken’, aldus Wilde.

Southampton wijst naar het curriculum vitae van Poortvliet. Volgens de Engelsen heeft hij aangetoond dat hij heel goed kan werken met beperkte middelen. ‘Jan en Mark hebben er allebei extreem veel zin in’, verklaarde bestuursvoorzitter Rupert Lowe.

Poortvliet eindigde dit seizoen met Helmond Sport op de zevende plaats van de Jupiler league. De 52-jarige voormalig international had in februari nog zijn contract bij de Brabantse club verlengd. (Bron: vi.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.