De avond voordat Nederland moest aantreden tegen Italië, oefende het team volgens de voorschriften van de UEFA precies een uur lang in het stadion van Bern. Op die manier konden spelers en staf wennen aan de karakteristieken van het veld, de atmosfeer van het stadion en de verlichting (denk aan de keepers). Na een uitgebreide warming-up onder leiding van inspanningsfysioloog Luc van Agt, speelden de spelers langdurig rondootjes 9:2, met één keer raken. Daarna volgde een groot partijspel in de breedte van een half veld. Stelden de hesjes iets voor?
Vergeleken met de uiteindelijke opstelling tegen Italië, is duidelijk dat bondscoach Van Basten zich dus niet graag vooraf in de kaarten laat kijken. Het enige dat hij na afloop kwijt wilde over de opstelling, was dat hij iets leuks had bedacht voor de wedstrijd tegen Italië.
Er stonden de volgende dag inderdaad een aantal verrassende namen op het wedstrijdformulier. De hesjes op de laatste training voor de wedstrijd waren dus niet alleszeggend geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.