Edward Sturing is terug bij Vitesse. Sturing, die in het verleden zowel als speler en trainer actief was bij de club, heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie seizoenen. De Eerbekenaar treedt net als hoofdtrainer Hans Westerhof per 1 juli aanstaande in dienst. 

“Wij zijn zeer verheugd dat Edward weer terug is bij Vitesse,” vertelt technisch directeur Marc van Hintum. Naast dat hij assistent-trainer wordt bij het eerste elftal, krijgt hij ook een belangrijke taak bij het laten doorstromen van jong talent naar de hoofdmacht van Vitesse.”

Sturing speelde tussen 1987 en 1998 bij Vitesse. Daarna was hij zowel actief als assistent-trainer, hoofdtrainer en hoofd jeugdopleidingen. In 2006 liet Sturing zijn contract ontbinden en werd hij hoofd jeugdopleidingen bij PSV. Daarmee won hij in 2007 de prijs voor Beste Jeugdopleiding van Nederland.

“Ik kijk er naar uit om samen met de nieuwe hoofdtrainer, Hans Westerhof, Vitesse naar een hoger plan te helpen,” aldus Edward Sturing. “Drie maanden geleden liet Vitesse al weten mij toe te willen voegen aan de nieuwe technische staf. Hoewel ik hier meteen een goed gevoel bij had heb ik even gewacht totdat bekend was wie de nieuwe hoofdtrainer werd. Ik ben al mijn hele leven verbonden met deze club en wil de uitdaging daarom ook graag aan gaan.’’ (Bron: vitesse.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.