De Russische voetballers hebben overduidelijk geleerd van de eerste wedstrijd tegen Spanje, vindt Raymond Verheijen, assistentcoach van Guus Hiddink. “We hebben de hele wedstrijd lang geen grote fouten gemaakt en dan zie je dat je een wedstrijd veel makkelijker onder controle kunt krijgen.”
“De Russische spelers hebben zich snelle leerlingen getoond”, vervolgt Verheijen zondag tegenover NUsport. “De Grieken zijn eigenlijk alleen gevaarlijk geweest via hoge ballen voor het doel. Voor de rest hebben zij geen kansen gehad.”
De trainer constateerde vanaf de zijlijn dat het elftal in de openingsfase vaak de lange bal speelde. “Beide teams verstoorden de opbouw van de tegenstander vroegtijdig, waardoor er veel door de lucht naar elkaar werd gezocht. Na verloop van tijd konden de Grieken het conditioneel niet langer volhouden om ons onder druk te zetten. De ruimtes op het veld werden daardoor steeds groter voor Rusland. We hebben dan ook behoorlijk wat kansen gehad om met ruimere cijfers te winnen. Met name onze spits Pavlyuchenko had er in z’n eentje al drie kunnen maken.”

Lantaarnpaal
Verheijen kon de persconferentie van Hiddink na afloop van de partij wel waarderen. “Hij gaf aan dat Pavlyuchenko tot voor kort speelde als een lantaarnpaal. Maar dat hij in de afgelopen weken conditioneel zo fit is geworden, dat hij nu 90 minuten lang kan blijven sleuren. Een mooi compliment voor alle trainingsarbeid van deze getalenteerde aanvaller”

Verheijen, gespecialiseerd in conditietraining, keek zaterdag met speciale interesse naar de conditionele toestand van het hele team. “Het viel mij in de aanloop naar de wedstrijd tegen de Grieken al op dat de spelers vrij snel hersteld waren van de wedstrijd tegen Spanje. Ondanks dat zij met 112 km de meeste arbeid hadden geleverd van alle teams op dit EK.”

“Snel herstellen na een zware wedstrijd is een kenmerk van een conditioneel sterk elftal. Dit beeld werd nogmaals bevestigd tijdens de wedstrijd van gisteravond. Onze spelers bleken in staat om de Grieken vanaf het begin tot het einde het voetballen praktisch onmogelijk te maken. Zij gaven na afloop zelfs aan dat zij niet eens tot het uiterste hebben hoeven gaan. Hopelijk hebben de Russen wat energie kunnen sparen voor de komende strijd met de Zweden.”

Oranje
De Russische ploeg weet wat het aanstaande woensdag te doen staat tegen Zweden. Verheijen: “Alleen een overwinning brengt ons naar de kwartfinale. Dat Nederland dan de tegenstander zal zijn, daar is niemand mee bezig in het Russische kamp. Oranje leeft nog helemaal niet bij de Russen. Logisch ook, want die eventuele wedstrijd is voor ons nog heel ver weg. Zweden zal namelijk een zwaardere klus worden dan Griekenland.”

Naast Hiddink en Verheijen hebben de Russen nog twee mensen met een Nederlands paspoort in de technische staf: Igor Korneev en Arno Phillips. Zij hebben vrijdag vol trots gekeken naar de fantastische prestaties van Oranje. Vooral Hiddink stoorde zich echter aan één landgenoot: Pieter Vink. “Een terechte opmerking van Guus. Wat een belachelijke uitspraken van scheidsrechter Pieter Vink”, zegt Verheijen.

“Hoe is het mogelijk dat zo iemand hoopt dat Oranje vroegtijdig wordt uitgeschakeld, zodat hij als scheidsrechter meer kans heeft om op het EK te mogen blijven? Als scheidsrechter ben je slechts een dienaar van het voetballen en dienaren moeten hun plaats kennen. Deze man vindt zijn belang blijkbaar groter dan het plezier wat de rest van Nederland beleeft aan dit EK. Gelukkig heeft Oranje op sublieme wijze de kwartfinales gehaald.” (Bron: nu.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.