KNVB-stafdocent Wim Koevermans (48) gaat met ingang van 1 september 2008 aan de slag bij de Ierse Voetbalbond. Hij wordt international performance director. Koevermans begeleidt de nationale jeugdteams (Onder 15 tot en met Onder 21) en gaat de coaches en staf van de teams coördineren. Verder wordt onder zijn leiding een Nationale Academie opgezet en coördineert hij de regionale talententrajecten. 
Koevermans werkt sinds 2001 bij de KNVB. Hij is scout voor het Nederlands elftal, coach van het Nederlands elftal voor spelers tot 18 jaar en stafdocent van de KNVB Academie. De geboren Vlaardinger maakte deel uit van de selectie van het Nederlands elftal die in 1988 Europees kampioen werd.

Van de Wetering
Per 1 september verruilt Henk van de Wetering de KNVB Academie voor het advies- en managementbureau BMC, waar hij senior adviseur sport wordt. Van de Wetering werkte 24 jaar bij de KNVB, waarvan de laatste jaren als manager van de KNVB Academie. Voor de functies van Koevermans en Van de Wetering hoopt de KNVB op korte termijn opvolgers te benoemen. (Bron: knvb.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.