Louis Coolen (55) gaat na Jelle Goes (CSKA Moskou) aan de slag bij de voetbalacademie in Togliatti (750.000 inwoners) in de provincie Samara. Kees Ploegsma (manager) bereikte vandaag (20 augustus) een principe akkoord over de aanstelling van Louis Coolen met de nationale voetbalacademie. Louis Coolen: “Ik ben erg blij met deze aanstelling en het vertrouwen dat Guus Hiddink in mij heeft”.  “Het Russische voetbal moet zijn eigen talenten kunnen opsporen en klaarstomen voor de internationale top,” vertelde Hiddink aan De Voetbaltrainer. Met Louis Coolen heeft hij een Nederlandse trainer naar Rusland gehaald om daarvoor de basis te leggen. Het is de bedoeling dat nog meer Nederlandse coaches de oud-trainer van Eindhoven, Helmond Sport en Roda JC volgen. Ze zullen worden geplaatst in een regio en na verloop van tijd doorreizen naar een ander nog te ontginnen gebied. “Trainers met managementkwaliteiten en organisatorisch talent wil ik aanstellen. Je moet iets kunnen reorganiseren in de tijd dat je hier bent. We zijn begonnen met academies om het voetbal op een hoger niveau te brengen en daarvoor kunnen we Nederlandse knowhow goed gebruiken. Er moet een basis worden neergezet, waarop de Russen ook na de periode-Hiddink kunnen bouwen, zodat het succes op EURO 2008 achteraf geen incident is geweest” aldus Hiddink. In de EK-special van De Voetbaltrainer gaf Guus Hiddink al in detail zijn werkwijze voor de langere termijn aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.