Frans Hoek is per 1 september in dienst getreden als docent van de KNVB Academie. Zijn werkzaamheden richten zich vooral op het doceren van de specialisatie keeperstraining voor de trainersopleidingen van de KNVB en het opleiden van docenten. De KNVB had al jaren een samenwerkingsverband met Frans Hoek als adviseur, maar nu is voor het eerst sprake van een parttime dienstverband. Hoek blijft overigens ook actief als assistent van bondscoach Leo Beenhakker bij de Poolse voetbalbond en directeur van zijn eigen bedrijf Frans Hoek Sports.

Hoek (51) verwierf de afgelopen decennia internationaal naam, omdat hij keepen als specialistisch vak beschouwde als onderdeel van het team en trainingsmethoden voor keepers ontwikkelde. Zo schreef hij in 1987 het ‘Basisboek Keeperstraining’ dat in verschillende talen over de gehele wereld is uitgegeven. Verder maakte Hoek in 1992 een videoserie over de voetbalkeeper, waarin hij de verschillende facetten van het vak in beeld bracht.

Hoek was in zijn actieve carrière twaalf jaar doelman bij FC Volendam en werd vervolgens assistent-trainer met als specialisatie keepen. Die rol vervulde hij achtereenvolgens bij Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal. Inmiddels is Hoek ook stafdocent van de FIFA en lid van het ‘Panel of Instructors’ van UEFA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.